Wednesday, April 20, 2011

Lenovo Thinkpad X200 Tablet MultiTouch


Vand Lenovo Thinkpad X200t Tablet Multi-Touch (tablet pc convertibil)
Ultraportabil, rugged design, pen & finger input, business class, carcasa magnesium roll cage + carbon fibers + fiberglass, accelerometer, secure chip, biometric fingerprint reader, shock mounted hard drive, calitate IBM

•Display: 12" wide MultiTouch wxga IPS Anti-Glare/Anti-Reflective LED
+super-wide viewing angle (IPS)
+active digitizer - Wacom Technology (nu este necesara apasarea fizica a pen-ului pe ecran, miscarea este inregistrata electromagnetic)
+touchscreen - suporta atingerea cu degetul (maxim doua degete simultan)
+multiview (outdoor screen): lizibil chiar si in lumina directa a Soarelui; 500:1 contrast ratio
+afisajul protejat de zgarieturi si mizerie de un strat de polisylicon / rugos (senzatie hartie)
+rotativ (se poate plia peste tastatura pentru convertire in Tablet PC)
+bi-directional (permite rotirea ecranului in ambele sensuri, eliminand una din cauzele de accidente de manipulare la care este expus un Tablet PC care nu are aceasta particularitate)

Camera video: 1.3 MP, integrata
•Procesor: Intel Mobile Core 2 Duo SL9400 2x1.86GHz 6MB L2 cache 64bit 1066MHz FSB
+nucleu Penryn, 6Mb L2 cache, 0.045 microni, SSE4.1, FSB 1066MHz, 64bit, EIST, Execute Disable Bit capability, Virtualization Technology (VT-x), Trusted Execution Technology (TXT)
+varianta LV (low voltage) special conceputa pentru laptopuri ultraportabile, se remarca prin consumul redus de energie (consum max 17W adica de peste doua ori mai putin decat un procesor mobile normal) de unde rezulta si un excelent randament termic (este foarte rece)
•Chipset: Intel Cantiga GS45 + ICH9M-E
+platforma Montevina, certificare Centrino 2 vPro
•Memorie: 2GB DDR3 PC8500 1066MHz / un slot liber user accessible
•Maximum memorie: 8GB DDR3-1066
Intel Turbo Memory: 2GB
+memorie flash pentru imbunatatirea performantei sistemului, scurtarea timpului de boot si imbunatatirea autonomiei bateriei prin mutarea datelor accesate frecvent de pe hard disk pe aceasta memorie mai eficienta d.p.d.v. al consumului si al performantei
•Video: Mobile Intel GMA 4500MHD 780MB dynamic video memory
•HDD: shock mounted & user accessible Hitachi Travelstar 160GB 7200RPM 16MB SATA (HTS723216L9SA60)
Accelerometer: hardul disk-ul este monitorizat de un dispozitiv special - accelerometer - care, in functie de miscarile sau vibratiile sesizate, opreste temporar hard disk-ul pentru a il proteja de eventualele defectiuni cauzate de socurile mecanice
•LAN: Intel Gigabit 10Base-T/100Base-TX/1000Base
Broadband Wireless LAN Intel WiFi Link 5300 AGN (802.11 a/b/g/n) with 3x3 UltraConnect II antenna (up to 450 Mbps)
Bluetooth 2.1 EDR
•WWAN antenna
•SIM card reader
•Modem: Thinkpad 56k V92
•Biometric Fingerprint Reader
Secure chip: Trusted Platform Module (TPM v1.2)
•Sound: HD Audio
•Difuzoare: stereo
•Trackpoint system
Stylus: pen (pix) electromagnetic cu eraser
Touchscreen: 2 fingers multitouch support
3xUSB 2.0
ExpressCard/54
5-1 Card Reader: SD, SDHC, MMC, MS, MS Pro
•Iesire monitor extern & TV: HD DSUB / VGA15
•Headphones/Mic jacks
Dual microfon bidirectional
Tablet buttons
•Docking station port
•Kensington Security Port
•Alimentator original superslim 65W
•Baterie Li-Ion dubla capacitate (extinsa) 8cells ~8ore (green condition - healthy)
•Licenta Windows Vista Business 32bit, Windows 7 Professional 32bit instalat

•Dimensiuni: 29.5cm x 22.8cm x 3.1cm
•Greutate: 1.61Kg

Thinkpad X200t (Tablet) apartine ultimei generatii de tablet-uri convertibile de la Lenovo, fiind urmasul direct a lui Thinkpad X61 Tablet, aducandu-i cateva imbunatatiri. Primul lucru care atrage atentia este adoptarea formatului widescreen, avand ca prima consecinta marirea rezolutiei display-ului de la 1024x768 pana la mai confortabilul 1280x800. Tot formatul wide a permis inginerilor de la Lenovo adoptarea unei tastaturi full size, identica cu cea care se gaseste pe Lenovo Thinkpad T400 (14”) sau Lenovo Thinkpad T500 (15”). La capitolul display, se remarca aparitia retroiluminarii LED, sporul de luminozitate fiind binevenit mai ales cand se foloseste aparatul in exterior, in lumina directa a Soarelui, beneficiile secundare fiind sporirea autonomiei si scaderea greutatii. Greutatea lui Thinkpad X200t a fost redusa in continuare prin folosirea fibrei de cabon si sticla, tehnologie imprumutata din Formula 1, alt scop urmarit fiind sporirea rigiditatii si andurantei aparatului la socuri mecanice. Pentru protectia componentelor interne, Lenovo a folosit deja consacratul “magnesium rollcage”, tehnologie prezenta si la precursorul Thinkpad X61t. Pentru protectia impotriva accidentelor de manipulare dar si pentru simplificarea in utilizare, Lenovo a adoptat pivotarea bidirectionala a ecranului, caracteristica aparuta prima oara la Fujitsu LifeBook T4215. Alte premiere pentru un Tablet Lenovo sunt aparitia webcam-ului care devine din ce in ce mai utilizat in mediul business, adaugarea inca unui difuzor (sunet stereo) precum si implementarea solutiei de racire “Silent Owl Blade”. Alt aspect important este faptul ca, la un an de la lansarea Thinkpad X200 Tablet, a aparut si Thinkpad X200 Multi-Touch, asa cum este si exemplarul de fata, sufixul “Multi-Touch” indicand adaugarea facilitatii touchscreen, ecranul aparatului reactionand atat in prezenta pen-ului digital (recomandat pentru activitati care necesita acuratete) cat si la atingerea cu degetele, fiind capabil sa inregistreze atingerea a pana la doua degete simultan, pentru diverse actiuni rapide si comode. Restul elementelor care definesc un Thinkpad au ramas neschimbate: autonomie senzationala, conectica extinsa, ergonomie maxima, tastatura delicioasa, fiabilitate legendara si un aspect sobru si elegant, absolut caracteristic celei mai celebre linii de laptopuri business din istorie.

Reviews: 1, 2, 3, 4, 5, 6 (video review) etc.

Stoc: 0 (s-a vandut)
Pret: -
Tel: 0724.213.466

Prezentare Lenovo X200 Tablet Multi-Touch