Thursday, February 19, 2009

Toshiba Tecra S5


Vand laptop Toshiba Tecra S5
Business-Corporate Class, carcasa magnesium, shock mounted hard drive & accelerometer, spill resistant keyboard, TPM 1.2 & fingerprint reader, high resolution display & professional graphic card, platforma Centrino Pro

•Afisaj: 15.4 inches widescreen WSXGA+ rezolutie 1680x1050 mat
•Procesor: Intel Mobile Core 2 Duo T7250 2x2.00GHz 2MB L2 cache 64biti
+nucleu Merom, 0.065 microni, SSE4, FSB 800MHz
+suporta tehnologia Intel Enhanced SpeedStep - ajustarea frecventei si voltajului in functie de load
+platforma Centrino VPro
http://www.intel.com/products/centrino/vpro/index.htm
•Chipset: Intel Crestline PM965 + ICH8M
+noua platforma Santa Rosa de la Intel: 800MHz front side bus, SATA, DDR-2, PCI-Express, high definition sound
•Memorie: 2GB DDR2 PC5300 667MHz dual channel
•Maximum memorie: 4GB DDR2
•Video: nVidia Quadro NVS 130M 512MB VRAM up to 2GB (2047MB) TurboCache Memory
+accelerator grafic professional OpenGL/D3D optimizat pentru prelucrari grafice 2D/3D, merg si ultimele jocuri generatie DX10
•HDD: shock mounted (HDD Dome) Fujitsu 160GB 5400rpm 8MB buffer S-ATA
Accelerometer: hard diskul este monitorizat de un dispozitiv special - accelerometer - care, in functie de pozitia laptopului si de miscarile sesizate, blocheaza hardul pentru a il proteja (si implicit datele stocate)
•Optical: DVDRW (+/-) Double Layer & DVDRAM Teac
+scrie/citeste inclusiv DVD-uri de 8.5GB
•LAN: Intel Gigabit 10/100/1000 Mbps
Broadband Wireless LAN Intel PRO 4965 ABG/Draft-N
+toate standardele inclusiv ultima aparitie broadband wireless N
Bluetooth 2.0 + EDR
•Modem: Toshiba V.92 56k
•Sound: Realtek HD Audio
•Boxe: stereo cu control volum extern
•Trusted Platform Module (TPM 1.2) security chip
•Biometric coprocessor fingerprint reader
Dual pointing device: Touchpad + AccuPoint II (trackpoint)
•3xUSB 2.0
•PCMCIA type II
Multi Card Reader 5-1: SD, MMC, MS, MS Pro, xD
SERIAL port (port prezent doar pe laptopuri corporate)
Firewire iLink IEEE1394
•Iesire monitor extern & TV: HD DSUB / VGA15
•Headphones/Mic jacks
Microfon incorporat
•Docking station port
•Kensington Security Port
•Alimentator original
•Baterie Li-Ion autonomie 3 ore
•Licenta Windows Vista Business / Windows XP Professional instalat
•Dimensiuni: 36.6 cm x 26.8 cm x 3.0/3.8 cm
•Greutate: 2.8Kg

Tecra este seria business de la Toshiba iar “Tecra S5”, construit pe platforma Centrino vPro, apartine segmentului corporate - professional. Reprezentantii acestei serii sunt recunoscuti pentru darzenia si vitalitatea lor: suportul antisoc al hard disk-ul (monitorizat de un accelerometer) si carcasa de magnesium sunt proiectate si testate sa preia socurile si sa pastreze integritatea datelor la caderi de pana la 1 metru (inaltimea tipica a unui birou) iar tastatura este impermeabila protejand placa de baza de scurgeri accidentale de lichide. Partea de securitate a datelor este asigurata de platforma certificata TPM ce conlucreaza cu cititorul de amprente iar conectica este la inaltime, incepand cu modulele brodband wireless & bluetooth si terminand cu atat de necesarul (uneori) port serial. Dar punctul central de atractie al acestui sistem este reprezentat de superbul afisaj mat cu rezolutie nativa 1680x1050 si placa video nVidia Quadro destinata prelucrarilor profesionale dar care poate fi folosita, de ce nu, si pentru o mica sedinta de gaming.

Stoc: 0 (s-a vandut)
Pret: -
Tel: 0724.213.466

18 comments:

Anonymous said...

Laptopul este nou? Ce alte detalii se mai pot oferi despre el? Multumesc.

dcg said...

Aparatul nu este nou nout dar arata foarte bine. Voi face si cateva poze reale in cursul weekend-ului. Alte detalii? Sigur, te astept cu intrebari.

Anonymous said...

care este anul fabricatiei? de unde este (tara de provenienta, nu de frabicatie)? ...si cat timp a fost folosit?

dcg said...

Data fabricatiei nu am cum sa ti-o spun exact, nu o stiu nici eu. Tot ce-ti pot spune e ca seria Tecra A5 a fost lansata in august 2007 in Corea deci mai vechi de atat nu poate fi.

Link: http://www.laptopgram.com/2007/08/10/the-new-toshiba-tecra-s5/

Tara de provenienta este UK. Judecand dupa starea estetica, laptopul nu prea a fost folosit.

Anonymous said...

multumesc. scuze pentru greselile de ortografie anterioare. ...pretul... poate fi negociat? ...nu in momentul de fata, ci, posibil, dupa mommentul vizionarii?

dcg said...

Sigur ca pretul poate fi negociat, inainte de vizionare (la telefon) sau dupa vizionare, cum preferati.

dcg said...

PS: acum vad ca mi-a scapat o greseala, in raspunsul de la ora 7:47 in loc de "seria Tecra A5" rog a se citi "seria Tecra S5". Seria A5 e mult mai veche, sper ca s-a inteles ceva din ce am vrut sa spun.

Anonymous said...

multumesc. da. este totul in regula. totusi, inca o intrebare: in unele din imaginile postate am observat niste LCD-uri sau plasme, cred. ma insel sau nu? iar daca nu ma insel, sunt de vanzare?

dcg said...

E vorba despre un TV LCD, nu este de vanzare, este pentru uz personal. Din nefericire nu i-am gasit alt loc "provizoriu" decat pe acelasi birou pe care obisnuiesc sa fac poze laptopurilor... motivul pentru care insist sa folosesc acest coltisor pentru "sedintele foto" este faptul ca este locul cel mai bine luminat din incinta. Starea estetica a unui laptop poate fi evidentiata mai ales de imagini realizate la lumina naturala.

Anonymous said...

ok. multumesc mult. ...scuze pentru curiozitate.

dcg said...

Chiar nu ai pentru ce sa-ti ceri scuze, multumesc pentru interes!

Anonymous said...

se intampla totusi ca sa obtineti vreu-un toughbook - panasonic, sau vre-un atg - dell? (ma interereseaza modele mai noi si mai "dotate hardware")

dcg said...

Prin "modele mai dotate hardware" probabil va referiti la ruggedized notebooks, deoarece exemplele insirate de dumneavoastra nu exceleaza in mod deosebit la capitolul dotare hardware (a.k.a. configuratie puternica), punctele lor forte fiind altele. Modelele Dell ATG (All-Terrain Grade) nu sunt cu mult mai solide decat variantele vanilla Latitude desi ele se vor mai mult de atat. In schimb, Panasonic Toughbook e alta mancare de peste desi eu prefer ca laptopurile se prezinte ca niste unelte business, simple, decente si solide - nu ca niste masini de teren care arata total nelalocul lor pe un birou si care parca se cer scoase la plimbare pe santier. Si, ca sa si raspund la intrebare, nu cred ca voi aduce vreodata un laptop "cu maner", decat daca apare vreun Thinkpad cu asa ceva in dotare :)
PS: Daca va uitati la modelele pe stoc (meniul este undeva in dreapta paginii) o sa observati un Toshiba Tecra A9. Urmati linkul (http://laptopuridevanzare.blogspot.com/2008/11/toshiba-tecra-a9.html) si o sa vedeti doua filmulete cu sedinte de tortura la care este supus exemplarul respectiv. Ii toarna cafea in tastatura, il dau pe jos, il arunca pe birou intr-un uimitor zgomot de fieratanie si pe urma constata ca laptopul e bine mersi dar in schimb biroul are de suferit vizual prezentand urme ca urmare a impactului. Intr-un final il iau la o plimbare in aer liber si il calca cu masina la sosea trecand constincios cu ambele roti peste el. Rezultatul? Tecra nu moare desi aparentele nu il recomandau drept un laptop "periculos".

Anonymous said...

multumesc mult pentru raspuns. ...si de asemenea, pentru amabilitate si, de ce nu o spun, pentru detalieraea anumitor aspecte tehnico-practice - sa le spunem asa, care mi-au fost de ajutor. recunosc ca "preferinta" mea facea referire, cum foarte bine ati remarcat, la o cofiguratie puternica. personal, apreciez dell-urile, insa, asemena dumneavoastra, consider ca panasonic, creeaza "scule", sa le spunem asa, "dedicate". din acest motiv si eu inclin catre un toughbook. o experienta financiara, relativ recenta, ma impinge catre o asemenea optiune. imediat dupa lansarea ultimului model (in sept 2007) cand la noi ajungea la 70-80 de mil (si chiar peste), l-am gasit in UK cu 999 GBP (aprox 50 mil), (varianta full, ce-i drept, cam pe vremea asta... in 6-7 dec 2007). totusi nu aspectul financiar este cel ce ma determina sa ma orientez catre un astfel de model, ci tocmai cel practic. acel aspect pe care-l subliniati si care nu are de-a face cu biroul, ci din contra, cu deplasari, concedii, si, de ce nu cu un (...sau niste) santier (...e). prin urmare, apreciez ca unele modele de "nisa" sunt binevenite. cu riscuri insa. punandu-ma, totusi, in situatia dumneavoastra, imi dau seama ca astfel de modele nu prea ar face o relatie buna dacat cu o comanda prealabila (sau macar intentia acesteia). cu bine.

dcg said...

O sa incerc sa aduc asa ceva desi sunt cam prohibitive din punct de vedere al pretului. Eu consider calea de mijloc - oferita de majoritatea modelelor business ale producatorilor consacrati (Thinkpad, Latitude, Tecra, LifeBook) - ca fiind cea mai buna: nu-mi plac nici erorile stupide de design gen "baga-l deschis in rucsac si scoate-l prajit dupa cateva ore" dar parca nici nu merita o caruta de bani numai moftul de a avea un laptop cu care te poti arunca linistit in valuri. Dar daca dumneavoastra ziceti ca aveti treaba frecvent pe santierele patriei, un Toughbook s-ar putea sa nu fie o idee tocmai rea.

dcg said...

Pana una alta am adaugat niste poze reale cu laptopul de la care a inceput discutia. Un look metalic si tacut - no nonsense sau daca vreti "I mean business".

Robert_Safta said...

Buna ziua!
am si eu 2 intrebari: are intrare HDMI? se ofera garantie?
Multumesc!

dcg said...

Buna ziua!

Nu are intrare HDMI (de altfel nici nu este mentionata in descriere). Pentru filme in format Full HD (si nu numai) sugerez folosirea portului HD DSUB (VGA15) in conjunctie cu un cablu de calitate) deoarece si in felul asta poate fi scos semnal video rezolutie 1920x1080 (adica 1080p). Singura problema minora ar fi faptul ca sunetul va trebui scos separat (pe boxele laptopului sau pe niste boxe externe care deseori sunt mai bune decat cele ale TV-ului) sau se va mai apela la inca un cablu pentru a se scoate sunetul pe difuzoarele televizorului.

Garantie pe hartie nu are, pot acorda eu o garantie de satisfactie + testele de rigoare la vizionare / cumparare.