Sunday, February 27, 2011

Lenovo Thinkpad T60

Laptop IBM ThinkPad T60 de vanzare
Business class, carcasa cauciucata magnesium roll cage, modular design, secure chip, dual hard drive, accelerometer, wsxga display, calitate IBM

•Afisaj: 15.4 inches widescreen WSXGA rezolutie 1680x1050 mat
•Procesor: Intel Mobile Core 2 Duo T5600 2x1.83GHz 2MB L2 cache 64biti
+nucleu Merom, 0.065 microni, EIST, Execute Disable Bit capability, Intel Virtualization Technology
•Chipset: Intel Calistoga i945PM + ICH7-M
+SATA, DDR2, PCI-Express, high definition sound
•Memorie: 2GB DDR2 PC6400 800MHz / un slot liber
•Video: ATi Mobility Radeon X1400 512MB vRam, bus 128 biti, PCI-Express (128MB dedicated, up to 512MB HyperMemory, more for Vista & Windows 7)
Dual HDD: shock mounted & user accessible Hitachi 160GB 7200rpm SATA 16MB buffer + hot swap bay mounted Seagate Momentus 200GB 7200rpm SATA-II 16MB buffer (total spatiu stocare: 360GB)
Accelerometer: hardul disk-ul intern este monitorizat de un dispozitiv special - accelerometer - care, in functie de pozitia laptopului si de miscarile sesizate, opreste temporar hard disk-ul pentru a il proteja pe acesta (si implicit informatia de pe el) de eventualele socuri mecanice
•LAN: Intel Gigabit 1Gbps
•Tri-Standard Wireless LAN Intel PRO 3945ABG with ultraconnect dual antenna
+comuta “on the fly” pe antena cu cea mai buna receptie
Infrared
•Modem: Thinkpad integrated 56k V92
•Sound/Boxe: SoundMax Integrated Digital HD Audio
Secure chip: trusted platform module (TPM 1.2)
•Ultranav dual input: Trackpoint + Touchpad
•3xUSB 2.0
•PCMCIA Type I/II
ExpressCard 54/34
•Iesire monitor extern & TV: HD DSUB / VGA15
Iluminare tastatura Thinklight
•Headphones/Mic jacks
Microfon incorporat
•Docking station port
•Kensington Security Port
•Alimentator original
•Baterie Li-Ion 6 cells (green condition – healthy, 30 cycle count) autonomie ~2.5ore
•Licenta Windows XP Professional

•Dimensiuni: 35.7cm x 25.5cm x 3cm
•Greutate: 2.5Kg

Un laptop superb, face parte din seria business - cea mai scumpa si mai premiata (T) a celui mai bun fabricant din domeniu, IBM. Cu carcasa cauciucata (anti scratch) din titanium composite, componente interne protejate de cel mai nou concept Lenovo – magnesium roll cage, cu balamale din otel si hard montat pe dispozitiv antisoc, cu tastatura recunoscuta unanim ca fiind cea mai buna din industrie si supranumita The Legendary IBM Keyboard (este si spill proof si protejeaza laptopul impotriva scurgerii accidentale de lichide), usor si rezistent (seria Thinkpad este "alintata" si cu denumirea Tankpad), cu o conectivitate ireprosabila, negru, subtire si elegant si cu unghiurile drepte specifice clasei business = tot atatea motive pt a alege un IBM Thinkpad T60.

De remarcat este faptul ca exemplarul pus la vanzare este un model high end de T60 cu placa video dedicata, hard disk rapid si un superb display cu rezolutie premium, specifica mai degraba statiilor grafice. Pentru cunoscatori, un bonus consistent il reprezinta prezenta tastaturii NMB (FRU: 42T3143 -> se poate verifica aici -> CTRL+F in Firefox sau IE si se introduce in campul de cautare "42T3143"), cea mai buna posibila la un Thinkpad, cu layout US, fapt care ofera si un indiciu asupra tarii de provenienta.

Stoc: 0 (s-a vandut)
Pret: -
Tel: 0724.213.466

7 comments:

Dgs said...

Salut, te intereseaza un schimb cu un macbook pro de 15inchi, generatia anterioara unibody?

dcg said...

Salut, nu ma intereseaza mac-urile.

Liviu said...

Este superb T60-ul, spor la vanzare, daca puneai anuntul mai in jurul datei de 16 dec. te scapam de el. Placa video dedicata si calitatea asamblarii super (peste ce ofera piata) care astazi nu se mai gaseste la multe laptopuri noi nici chiar la lenovo,insa piesa de rezistanta este rezolutia SUPER! Succes la vanzare!
Desi nu il cunosc pe vanzator (aka dcg) cumparati acest thinkpad T60 pentru ca specificatiile sale il fac un partener care nu va va lasa niciodata la greu, iar pretul este si el corect tinand cont de ce ofera si in comparatie cu junk-urile care sunt azi pe piata, globalizarea asta bat-o vina ne-a mancat!
Succes!

dcg said...

Mersi Liviu... Nu intamplator acesta a fost laptopul meu personal. Il schimb cu un Thinkpad T500 (apare si el intr-o poza) care pastreaza aceleasi caracteristici esentiale (rezolutie 1680x1050, video dedicat ATi, hard rapid si, foarte important, tastatura NMB). Upgrade-ul e facut de florile marului, T60-ul este cat se poate de adecvat pe partea de performanta dar uneori te mai plictisesti de o masinarie care te serveste fara suspine si fara surprize timp de aproape un an... si simti nevoia de o schimbare.
Culmea este ca dpdv al constructiei T500 face cativa pasi inapoi. Nu este rau nici el dar este vizibil mai plasticos, mai scartaie si paraie uneori cand te apesi pe el mai ales cand e folosit in docking station. Prin comparatie, T60 este stanca.
Una peste alta, sunt convins ca si T500 ma va sluji la fel de bine ca si T60-ul pus la vanzare.

mariusv said...

Salut, merge super laptopul...deși am zburat windowsul de pe el decum a ajuns la mine...nota 10 și la aspect și la cum funcționează...mersi..de când aștept un T60 calumea.

dcg said...

Sa-l stapanesti cu placere, mereu am obiecte de nota 10 d.p.d.v. estetic, nici mie nu-mi place sa analizez impreuna cu potentialul cumparator diverse semne de uzura. :) Stiam ca cel care va cumpara acest Lenovo T60 va fi un om EXTREM de multumit, in fond si la urma urmei rareori am prilejul sa vand un aparat "testat" de mine timp de ~1 an.

dcg said...

PS: http://www.mariusv.com/wishlist/

:-)